המדריך המלא לטיפול בדלקות אוזניים בקרב ילדים
דלקת אוזניים היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בקרב תינוקות וילדים.
מעבר לסבל ולכאבים העזים שהיא גורמת, דלקות אוזניים חוזרות עלולות להוביל גם למצב של ליקוי בשמיעה וצורך בהתערבות כירורגית לצורך ניקוז הנוזלים.
למה זה קורה?
דלקת אוזניים נפוצה לרוב בקרב תינוקות וילדים מאחר שבשלב זה של חייהם הם תלויים כמעט לחלוטין בהוריהם ואינם יכולים להימנע מדברים הנאמרים להם או מכל מה שקורה בסביבתם.
הדלקת הכרונית באוזניים, בראי ההומאופתיה, מצביעה על הניסיון להגן מפני דברים שאין רצון לשמוע. אנחנו כמבוגרים יכולים להתרחק, לסנן או להתעלם מדברים שלא נרצה לשמוע אבל כשמדובר בתינוקות או ילדים קטנים, אין להם ממש אופציה כזאת…
תדמיינו רגע, כיצד מרגישים ילדים בסיטואציה בה ההורים רבים וצועקים בסביבתם, למשל. הם מפחדים, נבהלים, אבל לא יכולים לעשות כלום. מכאן, הגוף החכם שלהם בא לעזרה. הנוזלים מצטברים באוזניים ומוביל בירידה בשמיעה.
גם רעשים חזקים, צלילים צורמים או אפילו קולות חזקים שנחוו אצל הילדים (אפילו בזמן הלידה) עלולים להשפיע על היווצרותן של דלקות אוזניים, כמנגנון של הגוף להגן על עצמו מפניהם.
בהקשר זה, חשוב ילד שסובל מדלקות אוזניים כרוניות זה ילד שיש לו רגישות יתר למה שקורה סביבו. עודף הנוזלים הוא רק התוצאה של הבעיה, ולכן הטיפול האמיתי הוא טיפול ברגישות, ולא בנוזלים עצמם.
אם תמשיכו לשאוב את הנוזלים מהאוזן פעם אחר פעם לא תפתרו את הרגישות. הדלקת, לרוב בצורה חמורה יותר, תחזור שוב.
ניתוח כפתורים אינו האופציה היחידה!
לרפואה הקונבנציונאלית כיום אין פתרונות המתייחסים לשורש הבעיה, אלא רק לסימפטום המתבטא בנוזלים המצטברים באוזן.
דלקות אוזניים חוזרות בקרב ילדים יביאו בדרך כלל להמלצה על ניתוח "כפתורים", בהתאם למצב הבריאותי של הילד.
כל ניתוח, "קל" ושגרתי ככל שיהיה, טומן בחובו לא מעט סיכונים. חשוב להבין כי כל ניתוח מהווה תהליך טראומטי, קל וחומר כזה המצריך הרדמה כללית, שההשפעות שלה על הילדים לא תמיד פשוטות.
לצד הסיכונים המוכרים הכרוכים בהרדמה, כגון חסימת דרכי אוויר כתוצאה מחנק, ירידה דרמטית בדופק ובלחץ הדם, פגיעה בשיניים או במיתרי הקול, ניתוח כפתורים הוא הליך פולשני ועלול להיות כרוך בסיכונים וסיבוכים, ביניהם דימום וזיהום. במקרים נדירים יכולה להתרחש פגיעה בעצב הטעם הסמוך לאוזן התיכונה, כישלון בשחזור מערכת השמיעה (ב-20% מהמקרים) ובאחוז אחד מהמקרים אף עלולה להיות החמרה בשמיעה.
בנוסף, ישנם מקרים בהם נפגע עור התוף נפגע כתוצאה מהניתוח ולא מגליד. במקרה כזה נוצר פצע בעור התוף לכל החיים, שהופך למקור לזיהומים חוזרים ולכאב.
בראייה הוליסטית, ניתוח כפתורים פותר את הסימפטום של הדלקת, אך לא את שורש הבעיה, שהיא כאמור רגישות לצלילים מסוימים. לפיכך, גם אחרי הניתוח, לא בטוח שהדלקת לא תחזור שוב.
מפאת הסיבה ששורש הבעיה לא טופל (הווה אומר הרגישות שהובילה לדלקת מלכתחילה).
ברגע ששורש הבעיה לא טופל, הגוף ימשיך למצוא פתרונות אחרים להתמודד עם הרגישות הזאת שיכולים לבוא לידי ביטוי בעצבנות ובאיכות השינה, בהגדלת השקד השלישי שיכול לחסום את תעלת השמע, שמיעה סלקטיבית ובעיות קשב וריכוז (שכן המוח מנסה "לא לשמוע"). יש ילדים שיפתחו דלקות במקומות אחרים בגוף, כגון דלקת ריאות, דרכי השתן ועוד.
ההסבר לכך נעוץ בכך שמערכת השמע, מערכת הנשימה ומערכת השתן במקור נוצרים מרקמה שנקראת אנדרודרם ENDODERM. בגלל שישנה היררכיה בין המערכות והאיברים בגוף, כאשר איבר חיצוני לא משקף את שורש הבעיה – הפגיעה עוברת פנימה ופוגעת באיברים ובמערכות הפנימיות יותר - אם שורש הבעיה לא טופל הגוף ימצא כל דרך אפשרית לבטא את זה.
התופעות הללו עלולות להתרחש בכל מצב של דיכוי הסימפטום – לא רק על ידי הניתוח, אלא גם לאחר שמשתמשים בכמויות גדולות של אנטיביוטיקה או סטרואידים.
אז מה עושים?
הטיפול ההוליסטי בדלקות אוזניים חוזרות צריך לכלול שתי דרכי פעולה: דרך חיצונית ודרך פנימית.
-
דרך חיצונית: העלאת המודעות לצלילים ולקולות שהילד מתקשה לשמוע. כאן ההורים מתבקשים לעזור לילד ולמזער את החשיפה לצלילים הנחווים לא נעימים עבורו. לצורך כך, אני מזמינה אתכם לחשוב ולנתח מתי הייתה דלקת אוזניים הראשונה של הילד, מה קרה בחיי המשפחה בתקופה ההיא, האם יש איזה אירוע שאחריו הדלקת מתפרצת בדרך כלל. גם בכי של האח הקטן שרק נולד יכול להיות נושא רגיש בגלל תחושת האיום על המקום הבטוח של הילד, חרדת נטישה שמתעוררת בכל פעם שאחד ההורים מדבר עם מישהו אחר, או ריבים וצעקות בבית או בגן (אם מדובר בגילאים קצת גדולים יותר).
כאשר תבינו מה הגורם הסביבתי-רגשי לבעיה ותחסכו מהילד את החשיפה אליו, תתחילו לראות ירידה בתדירות של דלקות האוזניים ושיפור בשמיעה.
-
דרך פנימית: כאמור לא כל ילד שישמעו קולות חזקים יפתח דלקות אוזניים חוזרות. הסיבה לכך היא סיבה פנימית, הקשורה ברגישות הספציפית שלו. הדרך הפנימית מבקשת לחזק את הילד מבפנים, על מנת שיוכל להתמודד טוב יותר עם המציאות החיצונית. הטיפול הפנימי מנתק את התלות בסביבה החיצונית ובעצם מלמד מחדש את הגוף שהוא לא צריך לייצר נוזלים כי הוא בטוח ומוגן. הומאופתיה קלאסית היא אחת השיטות היעילות ביותר לחיזוק פנימי, ויכולה באמצעות תחקיר עומק והתאמת תרופות הומאופאתיות (רמדי) להקטין משמעותית ולווסת את עצמת הרגישות של הילד למה שקורה סביבו וככה לפרוץ את מעגל דלקות אוזניים חוזרות.
טיפות אוזניים טבעיות להכנה בבית
טיפות אוזניים טבעיות להתמודדות עם דלקת אוזניים פשוטה (ללא הפרשות) הינם פשוטות להכנה, מסוגלות להקל באופן מיידי על עוצמת הכאב ולעזור בתהליך הריפוי.
-
טיפות קלנדולה
לצורך הכנת הטיפות, רכשו מיצוי קלנדולה (טינקטורה הומאופתית) אותו ניתן לרכוש בכל בית מרקחת הומאופתי). את המיצוי יש למהול במים "מטוהרים" (שגם אותם תוכלו לרכוש בבית מרקחת הומאופתי).
היחס הוא ⅓ מיצוי קלנדולה, ו-⅔ מים מטוהרים.
יש לשים טיפה אחת בכל אוזן ארבע פעמים ביום.
-
טיפות שמן זית ושום
ערבבו כף שמן זית יחד עם שן שום, וחממו את השמן.
סננו את השמן במסננת דקה וקררו בטמפרטורת החדר.
יש לשים טיפה אחת בכל אוזן (אפילו אם רק אוזן אחת כואבת) ארבע פעמים ביום
יש לכם שאלות? רוצים להתייעץ?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בקרוב או התקשרו 054-9287054
ושרק תהיו בריאים!