הילד כל הזמן חולה?
הומאופתיה קלאסית מחזקת את מערכת החיסון
כל שנה מגיעים אלי לטיפול ילדים שכל הזמן חולים.
נזלת שלא נגמרת, דלקות אוזניים\גרון\ריאות\דרכי השתן.
הורים מספרים שכל פעם שילד חולה הוא מקבל אנטיביוטיקה, כאילו יוצא מהמחלה ואז... חולה שוב.
האם להיות חולה כל הזמן זהו הסימן היחיד לכך שיש לחזק את מערכת החיסון?
מהן הסיבות האפשריות לכך שלילד יש ירידה חיסונית?
למה דווקא הומאופתיה קלאסית יכולה לעזור במקרים האלו?
כל התשובות בהמשך
ירידה בחסינות – אילו סימנים מצביעים על כך?
הסימן הראשון מוכר לכולם, והוא לעיתים קרובות נחשב לביטוי היחיד של ירידה בחסינות – כשאדם חולה לעיתים קרובות. כל שבוע הוא עלול לחוות עליית חום, עם זאת, התסמינים עשויים להיות שונים – פעם כאבי אוזניים, פעם כאב גרון, פעם נזלת.
אך ישנם גם סימנים כאלה שלא ממש זוכים לתשומת לב, ואם כבר שמים לב אליהם, אז לא מקשרים דווקא ביניהם לבין ירידה בחסינות.
למשל, כשפצעים לא מגלידים מהר. אפילו חתך קטן שנרפא אצל אנשים אחרים תוך יום-יומיים, עלול להציק ולא להגליד עשרה ימים. או כשעל העור שגירדו אותו אחרי עקיצה, מתחילה להיווצר מוגלה.
חשוב לשים לב לכמה מהר אדם מבריא לגמרי אחרי הצטננות "רגילה". לעיתים, נזלת נמשכת במשך שבועות, נשארים שרידי שיעול, נמשכת חולשה כללית ואדם לא מרגיש טוב כשהמצב הזה נראה לא חמור במיוחד, אבל עם זאת, גורם לעייפות מתמדת. גם זה מצביע על הירידה בחסינות.
יש סימן שנתפס בידי אנשים כסימן של בריאות איתנה וחסינות טובה – הכוונה היא למצב שבו בזמן שאדם חולה בנגיפים קלים, אין עליית חום, והמצב הזה נמשך במשך שנים רבות – ומה שחשוב – על רקע מחלות כרוניות קיימות.
מחלות כרוניות עלולות להיות הן במישור הפיזי כשנדרשת נטילת תרופות כלשהן והן המישור הפסיכולוגי, כשאדם במשך תקופה ארוכה נוטל נוגדי דיכאון.
סימן דומה הקשור לחום הגוף - כשהחום נמצא מתחת לנורמה במצב בריאותו הרגיל של אדם. למשל, ישנם בני אדם החיים עם חום של 35.5 כל הזמן. גם זה סימן של חסינות ירודה.
אגב, הימצאות של טפילים – תולעים וכינים – גם מצביעה על ירידה בחסינות הגוף.
ישנם גם סימנים אחרים, נדירים יותר, אך מניתי רק את אלה הנפוצים ביותר.
למה יורדת החסינות?
4 סיבות עיקריות
קודם כל, כיוון שאין לה מספיק משאבים כדי להיאבק במחוללי מחלה (פתוגנים). וכאן מדובר לאו דווקא בהיעדר ויטמינים ומינרלים החסרים בגוף בעקבות תזונה לקויה, לדוגמה.
חסרים לחסינות משאבים למאבק בפתוגנים כאשר היא עסוקה בתהליכים אחרים או כאשר היא פשוט לא מספיקה להשתקם.
אביא 4 סיבות עיקריות שבהן אני נתקלת בעבודתי כהומאופתית. ייתכן גם שילוב בין הסיבות האלו.
-
פחדים ושינה טרופה
למשל, לילד יש פחדים רבים וזו הסיבה לכך שהוא ישן גרוע בלילה. בגלל שינה טרופה משאבי הגוף לא מתחדשים במלואם ונוצר מצב של חסר מתמיד. במקרים מסוג זה, עד שהבעיה לא תיפתר, החסינות לא תשתקם.
חשוב לדעת שחסינות היא מערכת ההגנה של הגוף. הימצאות של פחדים מצביעה על הצורך בהגנה מוגברת. מבחינתה של פסיכוסומטיקה, הגנה מפני פחדים מצריכה שימוש במשאבים נוספים של חסינות ובכך היא מצמצמת עוד יותר את משאבי הגוף, והם בסוף לא מתחדשים במלואם עקב שינה טרופה.
2. דיכוי תסמינים
דיכוי תסמינים – זה כשמפריעים לחסינות לתפקד בצורה תקינה.
למשל, הילד חלה ועלה לו החום.
מערכת החיסון העלתה את החום כדי לזרז תהליכי המאבק בפתגונים, הרי בגוף מתנהלת תחרות מי יהיה ראשון: מה יתרחש מהר יותר – הנגיף יתרבה או שמא חסינות תחסל אותו לפני כן?
מי ינצח?
אם לא ניתן לגוף אפשרות להעלות את החום, הנגיף ינצח.
יתרה מכך, העלאת החום גם דורשת משאבים נוספים, ואם כל הזמן מורידים את החום, החסינות תבזבז את משאבי הגוף לשווא. לאחר מכן היא פשוט "תתעייף" ותתחיל לתפקד בהילוך נמוך כדי להיפטר מכל הפתוגנים שהספיקו להתרבות.
יש לציין שאפילו אם החסינות הספיקה להרוג אותם למרות הכל, אז אחרי התהליך הזה בגוף נשארים רעלנים שממש כדאי להוציא החוצה. זה גם מצריך מהחסינות משאבים, לכן ההגנה החיצונית תעבור למצב של גירעון, ואז פתוגנים חדשים יחדרו לגוף וייווצר מין מעגל סגור.
ועגב, כשמדובר בהפרעה לתפקוד החסינות, זה קשור לא רק להורדת חום.
מפריעים לחסינות לתפקד כשמורחים משחות על פריחה עורית, מדכאים שיעול, מייבשים נזלת וכו'.
כשפועלים נגד הגוף במקום לפעול יחד איתו.
ניתן לקרוא על כך באופן מפורט יותר כאן:
3. פוסט-טראומה
בזמן האחרון נושא הפוסט-טראומה הפך לאקטואלי מאוד. למי שעדיין לא מעודכן – מדובר במקרים בהם אחרי אירוע לחץ כלשהו אדם לא חוזר למצבו הנורמלי. כלומר, המצב המלחיץ כבר לא קיים, אבל הגוף עדיין זוכר אותו ומבזבז המון משאבים כדי לתפקד.
הלחץ שעליו מדובר עשוי להיות הן פיזיולוגי והן רגשי, והוא עלול להופיע בכל גיל החל מהיותו של תינוק ברחם אימו.
למשל, אחרי בגידה מצד מישהו קרוב, אדם מתחיל לשמור מרחק מכל האנשים כדי לא לחוות שוב את כאב הבגידה.
זו עשויה להיות בגידה מצד חבר שהתרחשה לא מזמן, וגם סיפור שקרה עוד בגן ילדים – כעת הסיפור הזה נראה אפילו משעשע, אבל אז הוא הפך לטרגדיה פנימית שהשאירה חותם לכל החיים.
כלומר, כעת אדם משקיע משאבים נוספים כדי להגן על עצמו מפני בגידה.
והגוף לוקח את המשאבים הנוספים האלה מהחסינות, ועוד על בסיס קבוע.
במקרה הזה מדובר בלחץ רגשי.
מקרה אחר – זהו מקרה של אדם שפעם חווה דלקת ריאות ומאז בכל הצטננות הוא מתחיל להשתעל, והשיעול הזה מוביל בכל פעם לצורך בנטילת אנטיביוטיקה.
זה מקרה של סטרס פיזיולוגי.
עוד דוגמאות.
דוגמאות של לחץ רגשי:
גירושי הורים, הפרדה בין אם לילד בעקבות מחלה/הכנסת ילד לגן ילדים וכו', מעבר לדירה חדשה, תאונת דרכים, פרידה מחבר, אהבה נכזבת, אלימות, בהלה בעקבות פגיעה פיזית, מלחמה, עומס יתר כשמתכוננים למבחן, חרם, כאבים בעת בדיקה רפואית/ טיפול רפואי.
דוגמאות של לחץ פיזיולוגי:
מחלות רציניות/ממושכות משבשות את השגרה לתקופות ארוכות, הרעלות קשות מאוד, פגיעה פיזית, חיסונים, ניתוח, הרדמה, שימוש בתרופות.
4. פוסט-טראומה
ניקוי עצמי לא מספק של הגוף
לגוף שלנו יש שיטות מרובות לניקוי עצמי מרעלנים. השיטות הבסיסיות הן פעולת מעיים, מתן שתן והזעה.
כשמופיעים פגמים בשיטות בסיסיות של ניקוי עצמי, הגוף מתחיל לחפש שיטות אחרות, ואז עלולות לצוץ נפיחות של בלוטות הלימפה, הפרשות מהנרתיק, יבלות, פפילומות וכו'.
במקרה כזה החסינות מבזבזת את משאביה יותר מהנדרש, וייתכן שחסרים לה משאבים להגנה מפני פתוגנים.
יכולות להיות סיבות מרובות לכשל בתהליכי הניקוי של הגוף, ובכל מקרה ספציפי צריך להתייחס לגופו.
איך מחזקים את החסינות?
אם כבר קראתם את מה שנאמר לעיל, לדעתי, ברור לכם שאין שיטה אחת ויחידה לחיזוק החסינות. לכל אדם יש שיטה משלו.
ועל השיטה הזו להתבסס על אבחון ועל טיפול בסיבה להיחלשות החסינות בכל מקרה נפרד.
ברצוני להוסיף שכשל בחסינות הגוף עלול להתבטא גם באלרגיות, בתהליכים אוטואימוניים, ויש לקחת את זה בחשבון כשמחפשים טיפול נכון לבעיה.
כלומר, על הטיפול הנכון במקרים של חסינות מוחלשת להיות מותאם אישית לכל אדם ואדם.
כיצד הומיאופתיה קלאסית פותרת בעיה של חסינות מוחלשת?
הומיאופתיה קלאסית זו שיטה רפואית אשר מאבחנת ופותרת בעיה בעזרת רמדי הומאופתית שהותאמה באופן אישי למטופל. מטרתה של רמדי כזאת – הפעלת תהליך של ריפוי עצמי של הגוף בכל הרמות – ברמה הפיזית, ברמה הרגשית וברמה המנטלית.
במקרה כזה, לצד שיקום החסינות מושג גם איזון של הגוף כולו.
אביא מספר דוגמאות של רמדיס הומאופתיות ושל תסמינים הרלוונטיים להן כדי להדגים עד כמה הסיבות והביטויים של הירידה בחסינות עשויים להיות שונים ומגוונים.
THUJ – השימוש ברמדי הזו נפוץ ביותר במקרים שבהם כשל בחסינות החל אחרי מתן חיסון או אחרי הורדת יבלות. ילדים שהרמדי הזו עשויה לעזור להם, לעיתים קרובות אוהבים להתחבא וחווים התקפי זעם כשהם נשכבים על הרצפה כדי להשיג את מבוקשם מהוריהם. פוחדים מגובה.
CALCAREA CARBONICA – לילדים כאלה יש הרבה מאוד פחדים שונים. הם מזיעים הרבה, במיוחד בשינה, והראש מזיע באופן מיוחד כשהזיעה היא בריח חמוץ אופייני. פחד עלול להתעורר אחרי בהלה חזקה. כשהם חולים, הם עלולים לחוות חום גבוה מאוד, הרגשת חום בפנים ויחד עם זאת יהיה להם קר ברגליים ו/או בידיים. במצב כזה בדרך כלל תעזור להם BELLADONNA שהיא הרמדי המשלימה של CALC.
SILICEA – רמדי לילדים עקשנים שאין להם מספיק כוחות חיוניים. ידיהם ורגליהם מזיעות ומדיפות ריח לא נעים, עלולה להיות נטייה לציפורניים חודרניות, ובנוסף הם פוחדים מאוד מזריקות וחיסונים. לילדים כאלה יש בעיה עם ניקוי עצמי של הגוף, לכן הם סובלים מעצירות ובלוטות הלימפה שלהם עלולות להיות מוגדלות. עקב עקשנותם הן ברמה הפיזית והן ברמה המנטלית הם נתקעים בתוך המחלה ולא מסוגלים לצאת ממנה.
הרמדי הזו לעיתים קרובות מהווה הרמדי המשלימה של THUJ ו- PULSATILLA. לכן ניתן להשתמש בה ובהן לסירוגין בהתאם למצבו של הילד.
PULSATILLA – לילדים שקשורים מאוד לאימא וכל הזמן חייבים להזכיר להם שצריך לשתות, כיוון שהם לא מרגישים צמאים. מסוגלים להיות מניפולטיביים כלפי הוריהם ולהגיד שכואב להם משהו כדי לא ללכת לבית הספר או לא לעשות עבודות בית. עדינים וקנאים. הבעיות עלולות להתעורר אחרי פרידה מהאם – הם כעיקרון פוחדים מנטישה, פוחדים שאיש לא יוכל לדאוג להם.
CAUSTICUM – לילדים שיש להם הרבה פחדים, והבעיות התעוררו אחרי מעבר.
NATRUM-MURIATICUM – ילדים כאלה עלולים להתחיל לחלות אחרי פרידה מאנשים קרובים – קרובי משפחה או חברים. אוהבים מאוד מלח, ממליחים עוד לפני שטועמים את המזון. סובלים מכאבי ראש בשמש.
הומיאופתיה קלאסית פועלת בצורה עדינה ובטוחה, ללא תופעות לוואי, ומשקמת את בריאות המטופלים.
ניתן לקבל מידע נוסף על הומיאופתיה קלאסית כאן
ועל תהליך הטיפול כאן
מקרה לדוגמה
אני רוצה לספר לכם על ניקול הקטנה.
היא הייתה בת שנה וחצי כשאימה הביאה אותה אליי לביקור בפברואר 2019. ניקול הייתה ילדה מקסימה, מפותחת מאוד לגילה, סקרנית ואוהבת לשחק. אך היא כל הזמן הייתה חולה, נאלצה להיעדר מגן הילדים שלה במשך שבועיים כל חודש, היא גם חלתה בצורה די קשה – לעיתים קרובות היה דרוש לטפל בה באנטיביוטיקה.
עוד לפני שהייתה בת שנה היא חלתה בדלקת ראות נגיפית, וזמן קצר לפני הביקור אצלי ניקול שוב חלתה בדלקת ראות – ברנטגן ראו בעיה בצד הימני. הילדה קיבלה אנטיביוטיקה, אך כעבור שבוע שוב עלה החום ואז גילו שפרצה אצלה דלקת דרכי השתן.
כשהפעוטה הגיעה אליי, היא עדיין קיבלה טיפול אנטיביוטי, אבל אימא שלה כבר הבינה שקורה משהו לא תקין – המחלה לא עוברת, היא רק משנה מיקום בגוף. כלומר, צריך דחוף לחזק את החסינות.
- איך ניקול מתנהגת כשהיא חולה? – שאלתי את אלינה, אימה של ניקול.
- כמה שזה מוזר, אבל לפי התנהגות של ניקול אף פעם אי אפשר להבין שהיא חולה. היא ממשיכה לשחק כמו תמיד, אוכלת טוב, והדבר היחיד שמצביע על היותה חולה הוא מצח חם.
לקחתי צעצוע לידיי והושטתי אותו לניקול.
ניקול נצמדה לאימה בבהלה גדולה.
- ניקול פוחדת מאוד מאנשים זרים, אמרה אלינה.
- היא מפחדת רק מ"מבוגרים" זרים או גם מילדים? – התעניינתי.
- יותר ממבוגרים, לא מזמן ניגש אליה במגרש שעשועים ילד זר, והיא לא נבהלה.
התנהגות של ילד או ילדה חשובה מאוד באבחון הומיאופתי.
גם אם חולים באותה מחלה פיזית, ילד היסטרי יקבל רמדי אחת ואילו ילד שקט וביישן – רמדי אחרת לגמרי.
כדי לרפא אדם יש להביא בחשבון את כל מרכיביו.
- לניקול אינטראקציה נהדרת עם אנשים קרובים, אבל היא פוחדת מאוד מזרים, לא מתרחקת ממני אפילו קצת. בלילות היא מתעוררת בערך באותה שעה, בוכה עד שאני ניגשת ומלטפת אותה, – המשיכה בסיפורה אימה של ניקול.
הילדה קיבלה רמדי הומיאופתית, וביקשתי לעדכן אותי במצב בריאותה של ניקול פעם בשבוע בווטסאפ.
הביקור הבא נקבע בעוד שלושה שבועות, ובמשך כל התקופה הזו הילדה לא נזקקה לתרופות, וזה היה הניצחון הקטן הראשון. עם זאת, אימא של ניקול עדיין נאלצה לגשת לפעוטה בלילות וללטף אותה, ניקול עדיין פחדה מאנשים זרים ועל רגליה הופיעו לעיתים קרובות סימנים כחולים כאילו הייתה מקבלת מכות.
חזרנו על מתן רמדי וקבענו פגישה בעוד 4 שבועות.
במשך התקופה הזו ניקול לא חלתה בשום מחלה – אימא ואבא שלה התחילו להתרגל לחיים ללא תרופות וללא דאגה מתמדת. עד יוני הפעוטה הייתה בריאה, במשך ארבעה חודשים היא לא חלתה אף פעם. אמנם, ביוני שוב עלה החום והתחילו הפרשות מרובות מהאוזניים. כאן חשוב להבין שהמחלה זזה בכיוון הנכון – מבפנים החוצה – ממערכת השתן לאוזניים. הילדה קיבלה רמדי בפעם השלישית.
מאז החום עלה עוד מספר פעמים, ובכל פעם היה צורך בהתאמת רמדי חדשה.
תוך חצי שנה של טיפול שנת הלילה של ניקול השתפרה מאוד, היא כבר הרבה פחות פוחדת מאנשים זרים, משחקת טוב יותר עם הילדים בגן. אנחנו כבר לא נפגשות על בסיס קבוע, רק אם יש אינדיקציות לכך, והן מופיעות לעיתים רחוקות יותר ויותר.
אני אוהבת לראות את התוצאות בטווח ארוך.
זו דווקא הסיבה לכך שהומיאופתיה כל כך קרובה לליבי.
לעיתים אין מנוס משימוש באנטיביוטיקה, אך יש הבדל מהותי בין נטילת אנטיביוטיקה פעם בכמה שנים לבין שימוש בה על בסיס קבוע.
גופנו מסוגל לרפא את עצמו, ועם טיפול מתאים החסינות מתחזקת והופכת למגן אמיתי בפני נגיפים וחיידקים.
ניקול התחזקה הודות לטיפול הומיאופתי, ולו ההורים שלה היו פונים להומיאופת מוקדם יותר, הטיפול היה נמשך פחות זמן והילדה הייתה סובלת פחות.
הסיפור הזה מדגיש עד כמה חשוב לעזור לגוף להשתקם, מה תפקיד המצב של מערכת החיסון של הילד בתהליך התפתחותו ובעיצוב בריאותו לאורך שנים. ממש אין צורך להמתין להופעת תסמינים רציניים או דלקות כרוניות – פנו להומיאופת כמה שיותר מוקדם, עם הופעת הסימנים הראשונים, ואז הדרך להחלמה תהיה קצרה וקלה בהרבה!
והדבר החשוב ביותר שרציתי לציין – הומיאופתיה קלאסית פועלת בעדינות ובצורה בטוחה, ללא תופעות לוואי, והיא מחזירה אנשים לקו הבריאות.
ניתן לקבל מידע נוסף על אודות הומיאופתיה קלאסית כאן .
על תהליך הטיפול כאן .
בברכת בריאות איתנה!
מטופלים מספרים
"הגעתי לולנטינה עם ביתי בת השנה וחצי שסבלה במשך חודשים מדלקות ריאות לאחר מתן אינספור אנטיביוטיקה. אביב אובחנה עם צליאק ומערכת חיסונית חלשה יותר.
הגעתי עם המון חשש וספק ובעיקר עם תחושת ייאוש גדולה והתוצאות לא אחרו להגיע.
היינו מאוד מופתעים, אבל אביב כבר בת 4 וטפו טפו עברנו חורפים וקיציים ללא תרופות.✋✋✋
ולנטינה ממש הצילה את הילדה, עם המון הקשבה ומקצועיות וזמינות!!
אז שוב תודה רבה לך על הכל!!!!"
לירון קלינה
"בן הקטן שלי (1.5) סבל ממחלות חום ונשימה כרוניות ובילה בבית יותר מאשר בגן, ועם הרבה התמדה, נחישות, הקשבה ואכפתיות מצידה של ולנטינה, המערכת החיסונית שלו מתחזקת ומתגברת על המחלות. תודה לך על הליווי המקצועי והאישי לאורך כל הטיפול !"
הילה זילברמן
"לולנטינה הגענו עם ביתי בת השנה וחצי לאחר רצף של וירוסים/ חיידקים ותפרחת תיתולים חריפה שלא חלפה.
לאחר טיפולים ממושכים החלטנו לשלב רפואה אלטרנטיבית, הגענו לולנטינה ולאחר שבוע התפרחת תיתולים נעלמה, ובמשך הזמן הוירוסים והחיידקים הצטמצמו משמעותית וכמעט בכל המקרים לא היה צורך במתן תרופות.
ולנטינה מדהימה, אכפתית ואחראית עם גישה נעימה לילדים."
אדווה להר